• HANDIGE LINKS

Toestemmingsformulier om naar het buitenland te reizen met een minderjarige

Waardentest; Personal Values Assessment (voor cliënten)

www.ad.nl/economie/werkgever-moet-vechtscheiding-helpen-voorkomen

  • ARTIKELEN IN DE MEDIA OVER SCHEIDEN

Via Blendle: Zo loods je je kind door een scheiding

NRC: Ouders komen het kantoor niet meer in

KidsinBetween: Zomerbrief

Volkskrant: Kind krijgt de rekening

Scheiden op de werkvloer in het Algemeen Dagblad

Op 17 februari verscheen het artikel ‘EHBS Eerste Hulp Bij Scheidingen’ in het AD. Ook Brechje maakt deel uit van dit artikel! Klik hier om het artikel online te lezen!

Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Scheiden op de werkvloer bij Koffietijd!

Op donderdag 8 februari 2018 was ik te gast bij het televisieprogramma Koffietijd. Klik hieronder voor de video of klik hier voor het hele fragment!

Succesvol Scheiden Noord-Holland in het ForYou Magazine!

Het artikel van Succesvol Scheiden Noord Holland is gepubliceerd in het eerste ForYou Magazine van 2017 (kwartaal magazine dat verspreid wordt oa via AH, Etos, ouder en kindcentrum).

Heb je het artikel gemist of wil je het nog een keer teruglezen?

Lees het artikel hieronder of download het artikel hier.

Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

  • BOEKEN VOOR VOLWASSENEN

En de kinderen scheiden mee 

Gary Neuman &  Patricia Romanowski

ISBN nr:  978 90 6665 512 6

Hoewel echtscheiding een probleem is van het hele gezin, gaat dit boek op de eerste plaats over de kinderen; over de impact die de scheiding op hen heeft vanaf de geboorte tot de eerste jaren van volwassenheid en hoe je daar als ouder het beste mee omgaat.

How to talk to kids

Adele Faber  &  Elaine Mazlish

ISBN nr: 978 90 8124 001 7

Ik ga niet naar mijn kamer, je bent niet de baas over mij!  “Je doet gewoon wat ik zeg!” Na dit bekende tafereel voelen zowel kind als opvoeder zich boos. Gelukkig kan het ook anders. Faber en Mazlish hebben een respectvolle manier van communiceren ontwikkeld waar alle partijen zich zoveel beter bij voelen.

  • Het is direct toepasbaar op elk kind van 2 tot 20 jaar.
  • Beter omgaan met de negatieve gevoelend van je kind.
  • Grenzen stellen terwijl de relatie goed blijft.
  • Kind neemt verantwoordelijkheid voor eigen gedrag en komt met oplossingen.
  • Effectief prijzen en je kind bevrijden uit een vaste rol.

Ik mis alleen je guacemole

Joke van Balen

ISBN nr: 9789491065880

In ‘Ik mis alleen je guacamole’ schrijft Joke van Balen op een luchtige, maar indringende manier over wat haar overkwam toen ze besefte dat haar huwelijk voorbij was. Aan de hand van haar persoonlijke ervaringen zie je welke fases van verwerking je doormaakt als je in een scheiding terecht komt. Hoe ga je gevoelens als schaamte, schuld, woede en hartzeer voor eens en voor altijd te lijf?

Hun scheiding, mijn leven

Yolande de Best

ISBN nr:  978 94 0142 113 3

In dit boek vertellen twintig volwassenen – mannen en vrouwen van 20 toto 82 jaar – op openhartige wijze hoe zij de scheiding van hun ouders destijds hebben ervaren en over de invloed die het op hun verdere leven heeft (gehad).

Hun verhalen gaan over de verscheurdheid, het verdriet, de angst, maar ook de kracht die de scheiding van hun ouders in hun leven heeft gebracht. Een ontroerend, verrassend en herkenbaar boek voor (volwassen) kinderen van gescheiden ouders, maar ook een onmisbaar boek voor ouders die gaan scheiden.

  • BOEKEN VOOR KINDEREN

Johnny Joker schopt herrie in de hut 

Dr. W. Reiter

ISBN: 9789491726088

Dit boekje helpt kinderen van ongeveer 2 tot 8 jaar die te maken krijgen met de scheiding van hun ouders. Het is tot stand gekomen met hulp van professionals, zoals kindercoaches en mediators.

De vader en moeder van Lizzy, het vriendinnetje van Johnny Joker, praten niet meer met elkaar. Ze gaan scheiden. Lizzy is er heel verdrietig van; ze heeft zelfs buikpijn. Johnny Joker wil haar opvrolijken, maar dat valt niet mee. Gaan jouw ouders ook scheiden? Dit boekje helpt om er over te praten en vragen te stellen. Dat lucht alvast op!

Van alles twee 

M.F. Delfos

ISBN 9789085605041

Het verhaal is een hulpmiddel om jonge kinderen de nieuwe huiselijke situatie te kunnen begrijpen. Het helpt ouders om hun jonge kinderen in die situatie te ondersteunen.
De papa en mama van Sterre en Jordi wonen niet meer bij elkaar. Ze hadden teveel ruzie. Sterre en Jordi vinden hun papa en hun mama lief.

Bang Boos Blij

Suzan van Apeldoorn en Lianne van Lith

ISBN 9789085605287

Bang Boos Blij is een boek over wat er is gebeurd bij de echtscheiding en daarna. Kinderen kunnen in het boek tekenen en schrijven om alle dingen die ze van binnen voelen een plaats te geven. De auteurs werken als counselor en mediator met kinderen waarvan de ouders gescheiden zijn. Vanaf 6 jaar.