“Het leven gaat niet over wachten tot de storm voorbij is, het gaat erom te leren dansen in de regen.”

Ruim 18 jaar heb ik gewerkt als consultant en HR-professional, o.a. bij McKinsey & Company, en ik ben een gecertificeerd en ervaren coach voor professionals en aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland.

De combinatie van mijn expertise, mijn fascinatie voor het menselijk brein en het feit ik al mijn hele leven begaan ben met de mensen om mij heen, gaf mij het inzicht dat ik mensen wil helpen weer in hun kracht te staan. Ik begeleid niet alleen mensen in scheiding, maar ook professionals in hun loopbaan. Als ervaringsdeskundige weet ik alles over de moeilijkheden van een scheiding, maar ik zie ook de mogelijkheden.

Ik ben gespecialiseerd in het coachen van mensen in een ‘afscheidssituatie’, ik weet veel over verschillende rouw fasen, de daarbij horende communicatiestijlen en patronen. Hiervoor werk ik met de methode ‘Succesvol Scheiden’, aangevuld met technieken zoals Barrett Values, systemisch coachen, en IJsberg coaching, maar ik werk ook veel vanuit mijn intuïtie. Hoe ik er ook kom, de setting is een interactieve coaching met als doel met zo min mogelijk stress je scheiding regelen en een respectvolle ouder relatie opbouwen.

Naast de workshops en trainingen over professionele begeleiding bij verlies die ik heb gevolgd, ben ik gecertificeerd coach ‘Intuïtief Coachen’, ‘Succesvol Scheiden’ en CTT Consultant.

Ik coach in het Nederlands en Engels. Het liefst in persoonlijke gesprekken, maar ook via video conference.

Testimonials

  • “Ik heb veel gehad aan de coaching van Brechje. Zij heeft me veel inzichten gegeven, en technieken waarmee ik de communicatie tussen mij en de vader van mijn kinderen helderder en soepeler kan laten verlopen, dus minder stressvol! Ik voel me sterker en lichter dankzij haar.”  – Sanne, moeder van Lotte (9) en Koen (5)
  • “Brechje is een hele kalme coach die je erg op je gemak stelt en geruststelt. ze geeft je erkenning en herkenning van je verdriet waardoor het weer wat draaglijker wordt. Iedereen die gescheiden is heeft die pijn van falen, schuldgevoel je bent daar niet alleen in en dat is we prettig om je te realiseren.” – Sanne, moeder van Indra (14) en Maya (16)
  •  “De VIP-dag heb ik als zeer verhelderend ervaren. Het was fijn om te horen en zien hoe ik in de situatie sta en ook mijn ex-partner. Onze allergieën zijn aan het licht gekomen en ook werd er duidelijk dat boosheid verpakt zat in de communicate naar mijn ex-partner, tussen de regels door, en dat daardoor de harmonie waar ik naar snakte niet mogelijk was. Er werd aangereikt wat ik zelf zou kunnen ondernemen hierin. Ik heb Brechje als warm, neutraal en zonder oordeel ervaren. Het is fijn om op deze manier meer zelfinzicht te hebben zodat er meer harmonie kan ontstaan. Verandering begint bij jezelf. Brechje, bedankt!” – Lisette, moeder van Carlijn (1)
  • “Boos zijn op de vader van mijn kinderen zonder goed te weten waarom; de communicatie maar niet goed en effectief kunnen laten verlopen maar dat wel graag willen voor mijn meisjes en voor hun toekomst. Uitdagingen waarmee ik bij Brechje kwam en waar ze me enorm mee heeft geholpen. Tijdens het traject kwam ik erachter wat de achtergrond van mijn boosheid eigen is. En ik snap nu  wat er mis gaat in de communicatie tussen mij en de vader van mijn kinderen. Ik heb goede hoop dat de situatie rustiger wordt en verbetert. Ik heb geleerd waar onze allergieën zitten en vooral hoe ik daar in communicatie uit kan blijven. Mijn boosheid is gezakt en ik kan zelfs af en toe al positiever zijn. Dat moet uiteraard nog groeien, maar die eerste grote stap is gezet, dankzij Brechje.” – Ingrid, moeder van Rosa (4) en Caro (6)
  • “De VIP dag was echt heel bijzonder. Ik voelde me overweldigd en rustig tegelijk. Brechje was kalm en duidelijk en durfde mij te confronteren met emoties waar ik omheen liep. Bij thuiskomst meteen met de vader van mijn kinderen gebeld en een heel fijn en constructief gesprek gehad. Ongelofelijk dat dat kan na 1 dag training! Dank je wel!” – Margreet, moeder van Jesse (8) en Michiel (4)